Ofte stillede spørgsmål om 3DS og CyberSource – Dansk (Danish)

More Languages

Hvad er CyberSource?

CyberSource er en elektronisk betalingsløsning ejet af VISA. Den vil snart erstatte den nuværende kreditkortbehandling, som dōTERRA har benyttet gennem ProPay (ProtectPay). Med denne ændring vil CyberSource fungere både som token-udbyder (når nye kort skal gemmes samt for gemte kreditkort) og som gateway (forbindelse til en betalingsprocessor).

Hvorfor skifter dōTERRA til CyberSource?

Europa-Parlamentet og de europæiske bankmyndigheder har indført nye love for, hvordan onlinetransaktioner skal foregå i et forsøg på at begrænse svindel i området og beskytte enkeltpersoner. Denne nye lov hedder Payment Services Directive, version 2 (PSD2), og den trådte i kraft den 14. september i år. Den forrige forbindelse, der benyttede ProPay, var i øjeblikket ikke i stand til at hjælpe os med at opfylde kravene for PSD2, hvilket resulterede i, at virksomheden besluttede at være i overensstemmelse med nye regler og regler ved at skifte til denne nye betalingsgateway.

Hvordan vil disse ændringer påvirke kunderne online?

De nye regler og bestemmelser, der er indeholdt i direktivet (PSD2), kræver, at kunderne gennemgår en Strong Customer Authentication-proces (SCA). SCA har i dette tilfælde form af 3DS og mere specifikt 3DS v2, hvilket er en betydelig forbedring i forhold til 3DS v1 med hensyn til brugervenlighed. For at forstå, hvordan dette vil påvirke kunderne online, er det gavnligt at forstå 3DS. Se spørgsmål om 3DS nedenfor.

Hvad er 3DS?

3D Secure (3DS) er en form for to-faktor godkendelse. Det typiske scenarie er dette; ved afslutning af ordrer, efter kunden har indtastet deres betaling, vil de kunne se en pop-up, der beder dem om at indtaste en engangskode, som de har modtaget enten via e-mail eller sms fra deres bank. Hvis koden, de indtaster, er forkert, vil transaktionen blive afvist. Hvis koden er korrekt, sendes transaktionen videre til godkendelse. Hvis der ikke er tilstrækkelige midler på deres konto, eller deres kreditgrænse er overskredet, vil godkendelsesanmodningen for transaktionen blive afvist.

Hvornår kan kunderne forvente at se en 3DS-anmodning?

I øjeblikket er 3DS begrænset til udtjekningstransaktionerne i den online ordreproces. Dette vil omfatte følgende scenarier: tilmeldingsordrer, standardordrer på hjemmesiden, behandling af tidligt genererede LRP’er eller i udtjekning ved detailsalg.

Det er op til kundens bank, om der kræves verificering for en transaktion. Hvis banken anmoder om yderligere verificering, skal dōTERRA efterkomme dette og præsentere 3DS-anmodningen for kunden. Det kan forekomme at være helt tilfældigt, da vi ikke har indsigt i, hvilke oplysninger banken vurderer for at beslutte, om en 3DS-anmodning er påkrævet. Der vil dog aldrig komme en 3DS-anmodning, når der oprettes ordrer gennem Member Services eller for Auto-ship LRP’er, der kører uden ændringer på deres regelmæssige planlagte dato.

Garanterer en vellykket 3DS-godkendelse en gennemført tilladelse?

Nej. Hvis kunden ikke har tilstrækkelige midler på sin konto, eller kreditgrænsen er overskredet, vil transaktionen stadig blive afvist.

Hvad vil der ske med kundernes kreditkort, der allerede er gemt?

Dette har skabt mest forvirring for brugerne. For bedre at forstå dette er det nyttigt at vide, at i øjeblikket gemmer hverken dōTERRA eller tredjepartssoftwareleverandøren InfoTrax kreditkort fysisk. Kortoplysninger gemmes i en “sikker onlineboks”, der håndteres af betalingsgatewayen. Ved lanceringen af den nye betalingsgateway skal kortdata overføres til en ny “sikkert onlineboks”, der håndteres af den nye betalingsgateway. dōTERRA samarbejder med en tredjepartstjeneste, der er specialiseret i processen med sikker overførsel af følsomme kortdata fra den gamle betalingsgateway til den nye. Dette er for at sikre sikkerheden og fortroligheden for alle kundernes betalingsoplysninger. Efter afslutningen af denne overførsel vil alle tidligere gemte kortoplysninger være synlige for kunderne på deres konti. Kunder vil ikke bemærke nogen forskelle i deres del.

En kunde forsøgte for nylig at oprette en ordre, men deres gemte betalingsprofil(er) var væk. Hvorfor?

dōTERRA har for nylig indført ændringer i udtjekningsprocessen for at forberede overgangen fra den nuværende betalingsgateway til den nye betalingsgateway. Med denne ændring var den nye “sikre boks” til gemte betalingsprofiler aktiv i en kort periode, før man vendte tilbage til det forrige “sikre boks”. Processen med at overføre kortene mellem den gamle boks og den nye boks var ikke udført, så tidligere gemte profiler kunne ikke vises, hvilket skabte bekymring og frustration for brugerne. I løbet af denne korte periode blev mange nye profiler dog gemt i den nye sikre boks. Ingen af disse nye betalingsprofiler vil blive påvirket, når overførslen finder sted inden for den nærmeste fremtid, og der vil ikke være nogen negativ indvirkning på ordrer eller LRP’er, uanset hvilken boks der benyttes til betaling.

Hvordan påvirkes LRP’er af at have to sikrede bokse?

Kort sagt påvirkes LRP’er ikke, da de fungerer ved hjælp af betalingskort, der er gemt i enten den gamle eller den nye boks. Systemet er smart nok til at vide, hvilket kort der hører til hvilken boks, og ordrer vil blive håndteret med brug af den korrekte gateway, der er knyttet til det gemte kortet.

Hvordan ser 3DS -godkendelsesprocessen ud?

Standardordrer

1. På Edit Payment Information -siden (Rediger betalingsoplysninger) skal brugerne klikke på “Add New” (Tilføj ny)

2. En formular til tilføjelse af kort vises, derefter udfylder brugeren oplysningerne og klikker på submit (indsend)

3. En 3DS-side vises, brugeren udfylder den påkrævede kode, der er anvist af deres bank, og klikker på submit (indsend). Bemærk: Denne skærm vil se forskelligt ud afhængigt af kortmærket (Amex, VISA og MasterCard).

Tilmeldingsordrer

1. Føj produkter til den første ordre, og klik på process order now & continue (behandl ordre nu & fortsæt)

2. Indtast betalingsoplysningerne og klik på pay (betal)

3. Dette er 3DS-anmodningen. Brukeren fullfører verifiseringen, og klikker på «Submit» (innsending).