Usein kysyttyä – dōTERRA ja luottokorttitietojesi turvallisuus

Miksi nämä muutokset tehdään?

Euroopan parlamentti ja Euroopan pankkiviranomainen ovat säätäneet uusia lakeja verkossa tapahtuvaa maksamista koskien. Lait sisältyvät maksupalveludirektiiviin (PSD2, 2. versio), joka astuu voimaan 31.12.2020.
PSD2 on verkkomaksupalveluiden käyttöä uudistava eurooppalainen asetus. Sen tavoitteena on parantaa maksujen turvallisuutta Euroopassa. Kaikkien verkkomaksupalveluita tarjoavien toimijoiden tulee ottaa säännökset käyttöön 31.12.2020 mennessä. Tästä syystä myös doTERRA-maksuihisi saattaa tulla päivityksiä.
Linkki Euroopan unionin virallisille verkkosivuille ja näitä muutoksia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy täältä: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/QANDA_19_5555

Miten muutos vaikuttaa minuun?

Ostoksia maksaessasi ruudulla näkyvät, luottokorttimaksuun liittyvät tiedot voivat näyttää jonkin verran erilaisilta. Joissakin tapauksissa sinua voidaan pyytää vahvistamaan maksusi niin kutsutun vahvan tunnistautumisen avulla. Tunnistautumista pyytää pankki, jonka maksukortti sinulla on käytössäsi, ei doTERRA.

Miten tunnistautuminen käytännössä tapahtuu?

Vahvaan tunnistautumiseen on monia tapoja. Käytetty tapa riippuu pankista, jonka myöntämää maksukorttia käytät. Eri pankit käyttävät erilaisia tunnistautumistapoja. Tavat ja se, kuinka usein tunnistautumista pyydetään, riippuvat pankin omista turvakäytännöistä. Sinua voidaan esimerkiksi pyytää syöttämään PIN-koodisi, salasanasi, tunnistautumaan sormenjäljellä tai reagoimaan tekstiviestillä lähetettyyn vahvistuspyyntöön.

Miten voin tehdä tästä itselleni helpompaa?

Voit halutessasi ottaa yhteyttä maksukorttisi myöntäneeseen pankkiin ja kysyä, miten vahva tunnistautuminen heillä hoidetaan. He voivat ehkä rekisteröidä tietosi valmiiksi ja aktivoida vahvaan tunnistautumiseen käytetyt varmenteet. Tämä helpottaa tulevien verkkomaksujen tekemistä, koska vahva tunnistautuminen on jo käytössä.

Maksukortin myöntänyt pankki saattaa myös tarjota mahdollisuutta kirjautua omaan verkkopankkiisi ja valita siellä toimijoita (esim. doTERRAn) lisättäväksi niin kutsuttujen sallittujen veloittajien luetteloon. Luettelo on turvallinen tapa kertoa pankillesi, että luotat kyseiseen verkkokauppaan, jolloin pankkisi saattaa soveltaa siihen kevennettyä tunnistautumismenettelyä.

Miten tämä vaikuttaa muihin tileihin, joiden ostokset maksan?

Maksukortin haltijana sinä olet vastuussa ylimääräisistä tunnistautumisista, ei doTERRAn tilinhaltija, joka ostokset tekee. doTERRA ei voi säädellä, mihin ostoksiin maksukortin myöntänyt pankki vaatii tunnistautumista, mutta jos haluat, maksukortin haltijana voit ehkä lisätä doTERRAn sallittujen veloittajien luetteloon edellisessä kysymyksessä kuvatulla tavalla.

Vaikuttaako uudistus LRP-pohjaani/tilaukseeni?

Muutoksen ei pitäisi vaikuttaa olemassa oleviin LRP-pohjiin tai -tilauksiin. Niiden pitäisi toimia normaalisti. Jos teet muutoksia LRP-pohjaasi, sinua voidaan pyytää syöttämään luottokorttitietosi uudelleen tai vahvistamaan niiden oikeellisuus. Jos automaattisesti lähtevä LRP-tilauksesi saadaan käsiteltyä ennen korttitietojen päivityspyyntöä, tilaus toimitetaan normaalisti.

Mitä tapahtuu, jos tiliini on liitetty useita luottokortteja?

Kortti, joka on liitetty olemassa olevaan LRP-pohjaasi, toimii normaalisti. Tiliin kytketyt muut kortit pitää yksitellen liittää takaisin tiliin.

Share Button