FAQ’s – Je creditcardgegevens veilig bewaren met dōTERRA

Waarom vinden deze veranderingen plaats?

Het Europees Parlement en de Europese Bankautoriteit hebben nieuwe wetten bepaald voor de wijze waarop online transacties plaatsvinden. Deze wet heet de Payment Services Directive, versie 2 (PSD2) en treedt in werking op 31 december 2020.
PSD2 is een Europese verordening voor elektronische betalingsdiensten. Het is de bedoeling om de betalingen in Europa veiliger te maken en alle handelaars moeten zich vóór 31 december 2020 aan de nieuwe regelgeving houden. Daarom kan het zijn dat je bij het afronden van een transactie met doTERRA een aantal updates krijgt.
Hier is een link naar een officiële website van de Europese Unie, waarin de veelgestelde vragen met betrekking tot deze veranderingen worden beschreven: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/nl/QANDA_19_5555

Wat voor gevolgen heeft dit voor mij?

Wanneer j een transactie verricht, kan de informatie die je op het scherm ziet voor het uitvoeren van een creditcardbetaling er iets anders uitzien. Bij sommige transacties kun je een extra beveiligingsstap zien, die bekend staat als Strong Customer Authentication (SCA). Deze SCA wordt gevraagd door de bank die je kaart uitgeeft en niet door doTERRA.

Welke soorten authentificatie mag ik verwachten?

De stap Strong Authentication (SCA) kan op verschillende manieren worden gevraagd en staat ter discretie van de bank die je kaart uitreikt. Er zijn meerdere methoden die de bank kan gebruiken om authentificatie uit te vragen. De bank die de kaart uitreikt zal bepalen welke beveiligingsstappen zij gebruiken en hoe vaak je om authentificatie wordt gevraagd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: gevraagd worden om een pincode, een wachtwoord, door vingerafdrukherkenning of via sms-verificatie.

Hoe kan ik dit proces in de toekomst gemakkelijker maken?

Je kunt contact opnemen met de bank die je kaart uitgeeft en controleren welk type Strong Customer Authentication (SCA) zij gebruiken. Zij kunnen je de mogelijkheid geven om je gegevens te registreren en deze functie in te schakelen als je dat nog niet hebt gedaan. Dit maakt het vervolgens gemakkelijker om transacties te verwerken, aangezien de Strong Customer Authentication (SCA) al is opgezet.

De bank die je kaart uitgeeft, kan je ook de mogelijkheid bieden om in te loggen op je online bankieren en een optie te selecteren voor vooraf geauthoriseerde, geselecteerde handelaren, bijvoorbeeld doTERRA. Dit is een veilige manier om je bank gerust te stellen dat je deze specifieke handelaar vertrouwt en kan betekenen dat je in de toekomst minder uitdagingen tegenkomt op het gebied van authentificatie.

Wat voor gevolgen heeft dit voor andere rekeningen die ik betaal?

Als creditcardrekeninghouder, ben je verplicht om deze extra veiligheidsstap te vervullen, niet de doTERRA rekeninghouder die de aankoop doet. Wij kunnen niet controleren welke transacties de bank die je kaart uitgeeft kan uitvoeren, maar als je ervoor kiest heb je als kaarthouder de mogelijkheid om doTERRA vooraf te authoriseren, zoals hierboven is beschreven.

Heeft dit invloed op mijn LRP-sjabloon/bestelling?

Dit zou geen invloed moeten hebben op bestaande LRP-sjablonen/bestellingen. Deze zouden normaal moeten worden verwerkt. Als je een wijziging aanbrengt in je LRP-sjabloon, kan het zijn dat je gevraagd wordt je creditcardgegevens opnieuw in te voeren of je gegevens te verifiëren. Als je LRP-bestelling automatisch wordt verwerkt voordat je wordt gevraagd je kaartgegevens opnieuw in te voeren, wordt je LRP-bestelling nog steeds op de normale manier verwerkt.

Wat gebeurt er als ik meerdere creditcards op mijn account heb staan?

De kaart die is opgeslagen op je bestaande LRP-sjabloon zal nog steeds beschikbaar zijn. Eventuele extra kaarten die op je account zijn opgeslagen, moeten handmatig opnieuw aan je account worden toegevoegd.

Share Button