Vanlige spørsmål – Hold kortopplysningene dine sikre med dōTERRA

Hvorfor skjer disse endringene?

Europaparlamentet og Den europeiske banktilsynsmyndighet har opprettet nye lover for nettransaksjoner. Denne loven kalles betalingstjenestedirektivet, versjon 2 (PSD2) og trer i kraft 31. desember, 2020.
PSD2 er en europeisk forskrift for elektroniske betalingstjenester. Formålet er å gjøre betalinger sikrere i Europa, og alle selgere må følge det nye regelverket innen 31. desember, 2020. Du kan derfor se noen oppdateringer når du fullfører en transaksjon med doTERRA.
Her er en kobling til EUs offisielle nettside, med svar på vanlige spørsmål i forbindelse med disse endringene.
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_19_5555

Hvordan vil dette påvirke meg?

Informasjonen du ser på skjermen for innhenting av betaling for transaksjoner kan se litt annerledes ut. For enkelte transaksjoner vil du kanskje se et ekstra sikkerhetstrinn, kjent som Strong Customer Authentication (SCA – sterk kundeautentisering). SCA forespørres av banken som utsteder kortet ditt, og ikke av doTERRA.

Hvilke autentiseringstyper bør jeg forvente?

Strong Customer Authentication (SCA)-trinnet kan kreves på en rekke forskjellige måter, avhengig av banken som utstedet kortet ditt. Banken be om autentisering på diverse måter. Banken som utsteder kortet velger selv hvilke sikkerhetstrinn de bruker og hvor ofte du blir bedt om autentisering. Eksempler på dette inkluderer, men er ikke begrenset til: å bli bedt om å oppgi en PIN-kode, et passord, et fingeravtrykk eller en teksmeldnigsbekreftelse.

Hvordan kan jeg gjøre denne prosessen enklere for meg i fremtiden?

Du kan kontakte banken som utsteder kortet ditt, og sjekke hvilken type Strong Customer Authentication (SCA) de bruker. De kan gi deg muligheten til å registrere opplysningene dine og aktivere denne funksjonen hvis du ikke allerede har gjort det. Dette vil gjøre det enklere å behandle transaksjoner, siden Strong Customer Authentication (SCA) allerede er konfigurert.
Banken som utsteder kortet ditt kan også gi deg muligheten til å logge på nettbanken din og velge et alternativ for å forhåndsautorisere utvalgte forhandlere, f.eks. doTERRA. Slik kan du trygt informere banken din om at du stoler på denne spesifikke selgeren, og det kan bety at du slipper å bruke så mye tid på autentisering i fremtiden.

Hvordan vil dette påvirke andre kontoer jeg betaler for?

Som kortkontoinnehaver er det du som må fullføre dette ekstra sikkerhetstrinnet, ikke doTERRA-kontoinnehaveren som foretar kjøpet. Vi kan ikke kontrollere hvilke transaksjoner banken krever ekstra autentisering for, men som kortinnehaver kan du velge å forhåndsautorisere doTERRA, som forklart i spørsmålet ovenfor.

Vil dette påvirke min LRP-mal/-ordre?

Dette skal ikke ha noen innvirkning på eventuelle eksisterende LRP-maler/-ordre. De skal behandles som normalt. Hvis du endrer LRP-malen kan du bli bedt om å skrive inn kortoinformasjonen din på nytt eller autentisere opplysningene dine. Hvis din LRP-bestilling behandles automatisk før du blir bedt om å angi kortinformasjonen din på nytt, vil LRP-bestillingen din fremdeles behandles som normalt.

Hva skjer hvis jeg har flere bealingskort lagret på kontoen min?

Kortet som er lagret i den eksisterende LRP-malen vil fortsatt være tilgjengelig. Eventuelle ekstra kort som er lagret på kontoen din, må legges til manuelt på kontoen din individuelt.

Share Button