Întrebări frecvente – Păstrarea securității datelor cardului tău de credit cu dōTERRA

De ce au loc aceste schimbări?

Parlamentul European și Autoritatea Bancară Europeană au stabilit noi legi care reglementează tranzacțiile online. Această lege poartă denumirea de A doua directivă privind serviciile de plată (DSP2) și intră în vigoare la 31 decembrie 2020.
DSP2 este un regulament european privind serviciile de plată electronică. Ea are scopul de a face plățile mai sigure în Europa și toți comercianții trebuie să se supună noului regulament până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, s-ar putea să te confrunți cu noutăți atunci când efectuezi o tranzacție cu doTERRA.
Aici ai un link către un site web oficial al Uniunii Europene, care oferă detalii în legătură cu întrebările frecvente privind aceste schimbări: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/QANDA_19_5555

Cum mă va afecta acest lucru?

Când efectuezi o tranzacție, informațiile pe care le vizualizezi pe ecran pentru colectarea plății cu cardul de credit se pot prezenta ușor diferit. La anumite tranzacții, vei putea observa un pas de securitate suplimentar, denumit autentificare strictă a clienților (SCA). Acest SCA este solicitat de banca emitentă a cardului tău bancar și nu de către doTERRA.

La ce fel de autentificare trebuie să mă aștept?

Pasul de autentificare strictă a clienților (SCA) poate fi solicitat într-o varietate de moduri diferite, acest lucru fiind la discreția băncii care emite cardul. Există mai multe metode pe care banca le poate utiliza atunci când solicită autentificarea. Banca emitentă a cardului va stabili pașii de securitate utilizați și cât de des ți se va cere autentificarea. Câteva exemple includ, dar nu se limitează la: solicitarea introducerii codului PIN, a parolei, recunoașterea amprentei sau verificarea prin mesaj text.

Cum pot să fac acest proces mai simplu pentru mine pe viitor?

Poți să contactezi banca emitentă a cardului și să verifici ce tip de autentificare strictă a clienților (SCA) utilizează. Banca îți poate oferi posibilitatea de a-ți înregistra datele și a activa această funcție dacă nu ai făcut deja acest lucru. Astfel, va fi mai simplu ulterior să procesezi tranzacții, deoarece autentificarea strictă a clienților (SCA) va fi deja configurată.
Banca emitentă a cardului îți poate oferi, de asemenea, posibilitatea de a te conecta la aplicația ta de online banking și a pre autoriza anumiți comercianți, de ex., doTERRA. Aceasta este o modalitate sigură de a indica băncii că ai încredere în comerciantul respectiv și poate însemna că ți se vor solicita mai puțini pași de autentificare pentru acel comerciant pe viitor.

Cum va afecta acest lucru alte conturi pentru care efectuez plăți?

În calitate de titular al cardului de credit, tu va trebui să te supui pasului de securitate suplimentar, nu titularul contului doTERRA care efectuează achiziția. Nu putem controla pentru care tranzacții banca emitentă a cardului va impune pași suplimentari, dar, dacă vrei, în calitate de titular al cardului, poți avea posibilitatea să pre autorizezi doTERRA, după cum am explicat la întrebarea de mai sus.

Acest lucru va afecta șablonul meu/comanda mea LRP?

Șabloanele/comenzile LRP existente nu ar trebui să fie afectate. Ar trebui să fie procesate în mod normal. Dacă aduci modificări la șablonul tău LRP, ți se poate cere să reintroduci datele cardului tău de credit sau să efectuezi autentificarea datelor. În cazul în care comanda ta LRP este procesată automat înainte să ți se ceară să reintroduci datele cardului tău de credit, comanda ta LRP va fi procesată în mod normal.

Ce se întâmplă dacă am mai multe carduri de credit salvate în contul meu?

Cardul salvat pentru șablonul tău LRP existent va fi în continuare disponibil. Orice carduri suplimentare salvate în contul tău vor trebui să fie readăugate manual și individual la contul tău.

Share Button