Pogosta vprašanja in odgovori – Z družbo dōTERRA bodo informacije vaših kreditnih kartic popolnoma varne.

Zakaj se izvajajo te spremembe?

Evropski parlament in Evropski bančni organ sta vzpostavila novo zakonodajo, ki ureja potek spletnih transakcij. Nov zakon se imenuje Direktiva o plačilnih storitvah, različica 2 (PSD2), in bo stopil v veljavo 31. decembra 2020.
PSD2 je evropska uredba za elektronske plačilne storitve. Njen cilj je večja varnost plačil v Evropi, pri čemer morajo novo uredbo do 31. decembra 2020 začeti upoštevati vsi trgovci. Zato boste pri opravljanju transakcij z družbo dōTERRA morda opazili nekatere posodobitve.
Tukaj je povezava do uradnega spletnega mesta Evropske unije, ki navaja pogosto zastavljena vprašanja v povezavi s temi spremembami: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sl/QANDA_19_5555

Kako bo to vplivalo name?

Ko izvedete transakcijo, so lahko informacije, ki jih vidite na zaslonu za izvedbo plačila s kreditno kartico, videti nekoliko drugačne. Na nekaterih transakcijah lahko vidite dodaten varnostni korak, imenovan Strong Customer Authentication (SCA). SCA zahteva banka, ki je izdala vašo kartico in ne družba dōTERRA.

Kakšne vrste preverjanja pristnosti lahko pričakujem?

Korak Strong Customer Authentication (SCA) se lahko od vas zahteva na več različnih načinov in je odvisen od banke, ki izda vašo kartico. Obstaja več metod, ki jih lahko banka uporabi, da zahteva preverjanje pristnosti. Banka, ki izda kartico, bo določila varnostne korake, ki jih bo uporabila, in kako pogosto bo zahtevala preverjanje pristnosti. Primeri med drugim vključujejo: zahtevo za vpis kode PIN ali gesla, prepoznavanje prstnega odtisa ali preverjanje s kratkim besedilnim sporočilom.

Si lahko ta postopek v prihodnje kako poenostavim?

V stik lahko stopite z banko, ki je izdala vašo kartico, in preverite, katero vrsto preverjanja pristnosti Strong Customer Authentication (SCA) uporablja. Lahko vam ponudijo možnost vpisa vaših podatkov in omogočijo to funkcijo, če tega niso storili že prej. Tako boste lahko lažje obdelali transakcije, saj bo preverjanje pristnosti Strong Customer Authentication (SCA) že vzpostavljeno.

Banka, ki je izdala kartico, vam lahko tudi omogoči, da se prijavite v spletno banko in izberete možnost, da daste trgovce, npr. družbo dōTERRA, na seznam predhodno odobrenih trgovcev. To je varen način, na katerega lahko sporočite banki, da zaupate temu trgovcu, poleg tega boste imeli v prihodnosti morda manj težav s preverjanjem pristnosti.

Kako bo to vplivalo na druge račune, ki jih prav tako plačujem?

Ta dodaten varnostni korak boste kot imetnik računa za kreditno kartico morali izpolniti vi in ne imetnik računa dōTERRA, ki želi izvesti nakup. Ne moremo nadzorovati, katere transakcije lahko banka, ki izda vašo kartico, izpodbija, če pa se odločite za to, imate kot imetnik kartice možnost, da družbo dōTERRA dodate na seznam predhodno odobrenih trgovcev, kot je pojasnjeno v zgornjem vprašanju.

Bo to vplivalo na mojo predlogo/naročilo LRP?

Sprememb obstoječih predlog/naročil LRP ne bi smeli opaziti. Morali bi se obdelati običajno. Če na predlogi LRP izvedete spremembe, boste morda pozvani, da ponovno vnesete podatke o vaši kreditni kartici ali preverite svoje podatke. Če vaš program LRP samodejno obdela naročilo, preden bi morali ponovno vnesti podrobnosti svoje kreditne kartice, bo program LRP še vedno deloval kot običajno.

Kaj se zgodi, če imam na svojem računu shranjenih več kreditnih kartic?

Kartica, ki je shranjena na vaši obstoječi predlogi LRP, bo še vedno na voljo. Vsako dodatno kartico, shranjeno na vašem računu, pa boste morali ročno dodati nazaj na svoj račun.

Share Button