Vanliga frågor – Håll dina kreditkortsuppgifter säkra med dōTERRA

Varför genomförs de här ändringarna?

Europaparlamentet och Europeiska bankmyndigheten har skapat nya lagar som styr hur onlinetransaktioner genomförs. Lagen kallas Betaltjänstdirektivet, version 2 (PSD2) och träder i kraft den 31 december 2020.
PSD2 är en europeisk lag för elektroniska betaltjänster. Den syftar till att göra betalningar säkrare i Europa och alla handlare måste följa de nya reglerna den 31 december 2020. Därför kan du komma att uppleva vissa förändringar när du slutför en transaktion hos doTERRA.
Här är en länk till en officiell webbplats hos Europeiska unionen, med vanliga frågor gällande dessa ändringar: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/QANDA_19_5555

Hur påverkar det här mig?

När du genomför en transaktion kommer uppgifterna du ser på skärmen för inhämtningen av en kreditkortsbetalning se något annorlunda ut. För vissa transaktioner kan du se ett extra säkerhetssteg, känt som Strong Customer Authentication (SCA). Detta SCA begärs av banken som utfärdat kortet och inte av doTERRA.

Vilka typer av autentisering kan jag förvänta mig?

Strong Customer Authentication (SCA)-steget kan begäras på ett antal olika sätt och enligt banken som utfärdat ditt kort. Det finns flera sätt banken kan använda för att begära autentisering. Den kortutfärdande banken avgör vilka säkerhetssteg de använder och hur ofta du blir ombedd om denna autentisering. Exempel på detta innefattar men är inte begränsat till: att bli ombedd att ange en PIN-kod, ett lösenord, genom fingeravtrycksigenkänning eller verifiering via textmeddelanden.

Hur kan jag förenkla denna process i framtiden?

Du kan kontakta banken som utfärdat ditt kort och kontrollera vilken typ av Strong Customer Authentication (SCA) de använder. De kan ge dig alternativet att registrera dina uppgifter och aktivera denna funktion om du inte redan gjort det. Detta förenklar hanteringen av transaktioner då Strong Customer Authentication (SCA) redan är implementerat.

Banken som utfärdar ditt kort kan även tillhandahålla alternativet för dig att logga in på din bank online och välja ett alternativ för att ”förgodkänna” valda handlare, t.ex. doTERRA. Detta är ett säkert sätt att bekräfta för din bank att du litar på denna särskilda handlare och kan även innebära att du möter färre autentiseringsutmaningar i framtiden.

Hur kommer det här påverka andra konton jag betalar för?

Som kreditkortskontoinnehavare kommer du behöva slutföra det här extra säkerhetssteget, inte doTERRA-kontoinnehavaren som genomför köpet. Vi kan inte kontrollera vilka transaktioner din kortutfärdande bank kan begära autentisering för men om du väljer kan du som kortinnehavare ha möjlighet att ”förgodkänna” doTERRA, vilket förklaras i ovanstående fråga.

Kommer detta påverka min LRP-mall/beställning?

Du kommer inte att se någon påverkan på existerande LRP-mallar/ordrar. De kommer att hanteras som vanligt. Om du gör ändringar i din LRP-mall kan du bli ombedd att ange dina kreditkortsuppgifter igen eller autentisera dina uppgifter. Om din LRP-beställning hanteras automatiskt innan du ombeds att ange dina kortuppgifter igen kommer din LRP-beställning fortfarande hanteras som vanligt.

Vad händer om jag har flera kreditkort sparade på mitt konto?

Kortet som sparas i din existerande LRP-mall kommer fortfarande vara tillgängligt. Alla ytterligare kort som sparats på ditt konto behöver läggas till igen manuellt var för sig.

Share Button